Marcați
Creștinii sărbătoresc Buna Vestire
7.04.2021, 13:46
Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc astăzi Buna Vestire, cunoscută în popor și ca Blagoveștenia. Este ziua în care Sfântul Arhanghel Gavriil i-a vestit Fecioarei Maria că îl va naște pe Mântuitorul Iisus Hristos. Se spune că în această zi, cucul cântă pentru prima dată din an și anunță venirea primăverii.

Buna Vestire este sărbătorită în fiecare an în perioada Postului Paștelui, fiind una dintre sărbătorile în care credincioşii au dezlegare la peşte, ne-a spus preotul Boris Balan.

Preotul Boris Balan: „La Buna Vestire sau, cum îi spunem noi în popor - Blagoveștenie, este dezlegare la pește, pentru ca creștinii să se întărească trupește, pentru a putea ține mai departe postul, până la Învierea Domnului. Dacă Buna Vestire nu cade în Săptămâna Patimilor, în ultima Săptămână din Post, în fiecare an este dezlegare la produsele din pește, dar dacă această sărbătoare cade în ultima săptămână - în Săptămâna Patimilor, atunci, în acel an, nu se mănâncă pește”.

Cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri, președintele PSRM, Igor Dodon, le-a adresat credincioșilor sincere felicitări.

”Această sărbătoare este una dintre cele patru sărbători împărătești închinate Maicii Domnului și amintește de ziua în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Fecioarei Maria că-L va naște pe Fiul lui Dumnezeu. În această sfântă și luminată zi, doresc tuturor cetățenilor multă sănătate, pace în case și în suflet, bucurii și bunăstare”, a menționat Igor Dodon pe pagina sa de facebook.

Potrivit tradiției, în această zi, oamenii nu trebuie să se certe, deoarece vor avea necazuri tot anul. De asemenea, se spune că aşa cum va fi vremea în ziua Bunei Vestiri, va fi şi în ziua de Paşti.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).