Marcați
Întârzie reparația străzilor în Capitală
5.04.2021, 17:05
Lucrările de reabilitare a străzilor vor întârzia în acest an în Capitală. Potrivit primarului general, Ion Ceban, procesul ar putea începe abia la sfârșitul lunii aprilie. Asta din cauza unor proceduri birocratice nefinalizate de Ministerul Economiei, a precizat edilul.

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, îi îndeamnă pe ceilalți primari din țară să sesizeze problema achiziției materialului asfaltic la standarde europene.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Trebuie să găsim o soluție foarte eficientă ca să depășim această situație. Am văzut că au început să se miște cei de la Ministerul Economiei, nu știu dacă suficient de bine în această privință. Problema este nu doar în municipiu, problema este pe toată țara. Eu văd că rugămințele noastre anterioare o parte din ele au fost satisfăcute și aici mă alătur și rog ca și ceilalți primari, președinți de raioane, pentru că peste tot este această problemă, nu e doar în Chișinău. Să facem front comun în acest sens ca autoritatea centrală să aibă o soluție exactă în termeni”.

Săptămâna trecută, procedurile privind standardele europene de calitate a materialului asfaltic încă nu erau finalizate de Ministerul Economiei, a mai precizat primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Chiar dacă astăzi ați soluționa întrebarea, mai devreme de 20-25 aprilie fizic nu am putea interveni și eu nu am nici o problemă să îmi cer scuze în fața locuitorilor municipiului Chișinău pentru acest lucru, dar eu cred că trebuie să vină cu explicații de rigoare și cei responsabili. Situația este foarte proastă la intrările în oraș, însăși pe arterile principale. Eu nu vreau să cred că cineva intenționat a tărăgănat aceste lucruri, dar nu exclud nici acest lucru. Eu sper că în această săptămână vom avea o claritate”.

Primăria a lansat două licitații privind achiziția materialului asfaltic la standarde europene. Prima urmează să se încheie în 15 aprilie, iar a doua - în 29 aprilie.

Vitalie Mihalache, șeful interimar al Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație: „Noi nici astăzi nu avem agenți economici care ar putea să ne furnizeze mixturile asfaltice conform reglementărilor europene. Aceasta încă o dată demonstrează că au fost admise unele erori în administrarea acestui proces de reglementare și de clarificare a tuturor problemelor care sunt în domeniu. Compania care deservește ”Exdrupo” a anulat o licitație, anunțată conform procedurilor și conform regulamentelor care ne-ar fi permis de acum să intrăm în teren și să efectuăm lucrări de plombare”.

Potrivit planului de reabilitare a drumurilor din Capitală, lucrările de plombare a gropilor urmau să înceapă în 15 martie.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).