Marcați
Fără acces în cimitire de Paște
5.04.2021, 16:35
Cimitirele din Capitală vor fi închise și în acest an, de Paștele Blajinilor. Propunerea vine din partea primarului general Ion Ceban. El a precizat că decizia face parte din măsurile întreprinse în contextul pandemiei de COVID-19. Totuși, ultimul cuvânt în acest sens îl are Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului.

Potrivit primarului general al Capitalei, Ion Ceban, accesul în cimitire va fi restricționat doar în perioadă sărbătorilor pascale, în timp ce lucrările de salubrizare vor fi permise.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Cel mai probabil, și în acest an vom rămâne să sărbătorim în cercuri restrânse - cu familia și părinții. Nu neapărat vom merge în cercuri mari și, după miezul nopții, nu ne vom afla pe străzi, iar de Paștele Blajinilor vom pomeni și în acest an pe cei răposați în afara cimitirelor și, cu preferință, acasă. Știu că este foarte dureros și că, în ultimul an, am pierdut mulți oameni dragi și apropiați, dar cel mai bine este astăzi să nu ne supunem riscului pentru ca apoi să reușim să revenim la viața normală”.

La rândul său, șefa Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate, Tatiana Bucearschi, a declarat că în spitalele din Capitală sunt internați 1.263 de pacienți contaminați cu noul coronavirus și că mai sunt disponibile aproximativ 400 de paturi.

Tatiana Bucearschi, șeful Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate: „La 1.665 de paturi spitalicești și 200 de paturi de triaj, la ziua de ieri erau internați total 1.263 de pacienți confirmați COVID-19, dintre care 59 de pacienți în stare foarte gravă, 558 de pacienți în stare gravă, 622 în stare medie. La moment, în spitalele municipale COVID se află 64 de pacienți din raioanele Republicii Moldova. În municipiul Chișinău, la ziua raportării numărul cazurilor comparativ cu săptămâna precedentă de raportare atestă o scădere de infectări la zi aproximativ cu 30 de procente. Din păcate, fiind o incidență foarte înaltă de cazuri grave și foarte grave, avem decese în creștere pe municipiu”.

De la începutul pandemiei, autoritățile municipale au raportat peste 101 mii de pacienți, în timp ce numărul celor vindecați a depășit 90 de mii.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).