Marcați
Voicu, despre răpirea judecătorului ucrainean: Avem probe video și foto, că acești cetățeni au traversat vama spre Ucraina
5.04.2021, 12:10
O persoană a fost reținută în cazul răpirii judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus. Despre aceasta ministrul de Interne, Pavel Voicu, a declarat în cadrul unui briefing de presă.

“Sunt depistate mijloacele de transport care au participat la comiterea infracțiunii. Sunt stabilite anumite persoane, dar trebuie să verificăm dacă corespunde identitatea acestor persoane. Au fost identificate înscrisuri, alte urme, amprente digitale. Totodată, am mers pe traseul celor, care au săvârșit infracțiunea. La această etapă sunt suficiente probe, indicii, că această crimă a fost comisă de către cetățeni străini, care au traversat frontiera în Ucraina”, a declarat Voicu.

Ministrul de interne a chemat demnitarii de stat și politicienii să nu facă speculații pe marginea acestui subiect.

“Acei demnitari, care spun că aceste acțiuni țin doar de competența MAI, vreau să-i informez, că este de competența la toate organele de drept din Republica Moldova, dar și a demnitarilor, în special ține de SIS, mai ales că avem probe video și foto, că acești cetățeni au traversat vama spre Ucraina. Sperăm că SIS va oferi informații pentru ca să putem documenta această infracțiune pe teritoriul Republicii Moldova”, a mai declarat Voicu.

În data de 3 aprilie, la prânz, din centrul Capitalei a fost răpit judecătorul ucrainean, Nicolae Ceaus. Acesta se afla în țara noastră din 2016, unde a cerut azil, dar deocamdată nu exista o decizie finală în acest sens.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).