Marcați
Troleibuze noi pe străzile Capitalei
2.04.2021, 15:13
În Capitală circulă, de astăzi, încă 10 troleibuze noi. Acestea au fost produse din Belarus și asamblate în atelierul de reparații al Regiei Transport Electric. Troleibuzele au 101 locuri și costă câte 165 de mii de euro. La evenimentul de lansare a participat primarul general Ion Ceban.

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a declarat că majorarea numărului troleibuzelor va diminua riscurile de contaminare a călătorilor.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Îmi plac troleibuzele, că sunt confortabile. Îmi plac că sunt conform standardelor. Astăzi, aceste troleibuze, pe care le vedeți în spatele meu, au toată infrastructura și logistica necesară și sunt în conformitate cu standardele pe care le avem la nivel internațional. În total, avem 50 de unități de transport aduse în mai puțin de jumătate de an, aici, în Chișinău, troleibuze. 25 - de la Riga, 25 - care sunt asamblate la Belarus și urmează altele, în scurt timp, inclusiv cele care urmează să circule pe Albișoara”.

Cele 10 troleibuze de ultimă generație, procurate de la Minsk, sunt mai spațioase, au sistem de aer condiționat, iar la fiecare scaun - prize USB. Ele vor fi puse pe cele mai solicitate linii din Capitală.

Directorul Regiei Transport Electric, Dorin Ciornîi, a specificat că troleibuzele au un consum cu 20 la sută mai mic, în comparație cu cele vechi, și au fost puse pe liniile 2, 4, 9, 12 și 22.

Dorin Ciornîi, directorul Regiei Transport Electric Chișinău: „În viziunea noastră, a municipalității, 400 de troleibuze ar asigura o circulație satisfăcătoare a pasagerilor, cu condiția examinării și revederii a itinerarelor. Sunt varianta restyling, la cele care au fost până acum, deci ca deosebire sunt cu geamuri mai late, o să vedeți, panourile acestea decorative pe acoperiș, care ascund toate agregatele troleibuzului. Pentru municipalitate, sunt consider eu avantajoase, acest proiect.

Șoferii și taxatorii au rămas impresionați de noile condiții de muncă. Ei spun că inițiativa autorităților municipale de a moderniza parcul de troleibuze este foarte importantă pentru locuitorii Capitalei.

Pe străzile Capitalei circulă zilnic 323 de troleibuze. Până la sfârșitul lunii mai, Regia Transport Electric urmează să asambleze încă 10 troleibuze cu propulsie autonomă, care vor face conexiunea dintre sectoarele Botanica și Buiucani. Tot în luna mai urmează să ajungă două troleibuze noi, articulate, cumpărate din Italia.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).