Marcați
Imunizarea decurge lent și în Europa
1.04.2021, 14:40
Organizația Mondială a Sănătății critică ritmul lent al vaccinării împotriva COVID-19 în Europa. Reprezentanții organizației consideră drept inacceptabilă această situație, mai ales că bătrânul continent se confruntă cu cea mai îngrijorătoare situație din ultimele luni. Numărul săptămânal al cazurilor de contaminare ajunge la 1,6 milioane, față de sub un milion, cât era acum cinci săptămâni.

Ritmul lent de vaccinare prelungește pandemia, atenționează filiala europeană a OMS. Directorul acesteia, Hans Kluge, a subliniat că numărul cazurilor noi a crescut puternic.

Hans Kluge, directorul OMS pentru Europa: „Vaccinurile sunt cel mai bun mijloc al nostru de a ieşi din pandemie. Ele nu doar că funcţionează, ci sunt şi foarte eficiente pentru a limita îmbolnăvirile. Cu toate acestea, utilizarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă. [...] Ca să fiu înţeles: trebuie să accelerăm procesul de vaccinare, întărind producţia, reducând obstacolele în administrarea de vaccinuri şi utilizând chiar şi ultima doză pe care o avem în stoc”.

Zona europeană a OMS include aproximativ 50 de state, inclusiv Rusia şi ţări din Asia Centrală. Numărul deceselor noi, provocate de COVID-19 în această regiune a depăşit 24 de mii, săptămâna trecută, şi se apropie de pragul de un milion.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).