Marcați
Au crescut veniturile bugetare
1.04.2021, 14:32
Veniturile la bugetul public național au crescut, în primele trei luni ale acestui an, în pofida crizei provocate de pandemie. Mai mulți bani colectați au raportat atât serviciul fiscal, cât și cel vamal. În total, aceste două structuri au asigurat virarea în vistieria statului a aproape 17 miliarde de lei.

Potrivit datelor prezentate de Serviciul Fiscal de Stat, veniturile colectate în primul trimestru au ajuns la 11 miliarde de lei, ceea ce semnifică o majorare cu 11,4 la sută, comparativ cu perioada similară a anului trecut. La rândul său, Serviciul Vamal a raportat colectarea taxelor în sumă de 5,8 miliarde de lei sau cu opt la sută peste nivelul din primele trei luni ale anului 2020.

Din suma totală, bugetului de stat îi revin aproape 11 miliarde de lei, iar 3,7 miliarde de lei au fost virate în bugetul asigurărilor sociale de stat, din care sunt plătite pensiile şi alocațiile. Veniturile fondului asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală au ajuns, în trei luni ale anului, la 1,3 miliarde de lei, iar cele ale bugetelor locale - l aun miliard de lei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).