Marcați
Vaccinuri pentru centrele de plasament
26.03.2021, 16:09
Autoritățile vor începe, în zilele următoare, vaccinarea personalului și beneficiarilor azilurilor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată. Conducătorii acestor instituții au transmis listele către direcțiile de sănătate, pentru stabilirea numărului necesar de doze. Conform Planului Național de Imunizare, această categorie a fost inclusă în prima etapă a vaccinării.

La Centrul de Găzduire și Orientare pentru Persoanele fără Domiciliu Stabil din Chișinău sunt adăpostiți 55 de oameni. Toți și-au dat acordul de a fi vaccinați. Directorul interimar al instituției, Veaceslav Macovei, a precizat că procesul urmează să înceapă, cel târziu, luni.

Veaceslav Macovei, directorul interimar al Centrului de găzduire pentru persoanele fără domiciliu: „Toți 55 de beneficiari, noi am făcut listele, au binevoit, au dat acordul să se vaccineze. Plus colaboratorii instituției, care activează. Dacă nu mâine, luni precis că vaccinăm. Adică depinde cum va merge. Listele sunt făcute, sunt date, prezentate la direcția generală”.

Angajații și beneficiarii vor fi vaccinați de către grupele mobile, a mai precizat directorul interimar al Centrului de Găzduire pentru Persoanele fără Domiciliu, Veaceslav Macovei.

Veaceslav Macovei, directorul interimar al Centrului de găzduire pentru persoanele fără domiciliu: „Noi am organizat la noi în centru, vă arătăm camera. Medicul, de fapt, este plecat deja, dar este camera la medic, unde este pregătit totul de acum. Poate să vină grupa, ca să îi vaccineze, ca să nu mergem cu oamenii prin oraș și, luând în considerație că este carantină, vin pe loc și ne vaccinează”.

Beneficiarii centrului spun că au așteptat cu nerăbdare să le vină rândul la vaccinare.

În Republica Moldova sunt utilizate trei vaccinuri. Este vorba de ”AstraZeneca”, ”Pfizer” și ”Sinopharm”. Cu acestea au fost imunizate până acum 30.722 de persoane, în special, medici și angajați ai spitalelor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).