Marcați
Au început administrarea ”Covivac”
23.03.2021, 11:33
Federația Rusă a anunţat despre folosirea a încă unui vaccin de producție locală. Administrarea lui va începe din 28 martie. Este vorba de preparatul ”Covivac”, potrivit vicepremierului rus Tatiana Golikova, citată de agenţia TASS.

Reprezentanta Guvernului de la Moscova a mai spus că, în luna aprilie, cetăţenii vor avea acces la peste 12 milioane de vaccinuri ”Sputnik V”, folosit acum pentru vaccinarea populaţiei. Preparatul a fost înregistrat deja în 56 de state cu o populaţie de peste 1,5 miliarde. Potrivit studiilor de specialitate, ”Sputnik V” are o eficientţă de aproape 92 la sută, iar prețul de comercializare este de 10 dolari pentru o doză.

Autoritățile ruse au mai anunțat că a fost semnat un acord cu o companie indiană privind producerea anuală a aproape 200 de milioane de doze de ”Sputnik V”. Acest preparat este înregistrat şi în ţara noastră.

Recent, Parlamentul a împuternicit Guvernul interimar să negocieze direct cu producătorii procurarea vaccinurilor şi lansarea campaniei de imunizare în masă. În acest sens, au fost alocate 60 de milioane de lei, sumă ce permite achiziția a aproape 330 de mii doze de vaccin. În țara noastră sunt utilizate acum trei vaccinuri obținute din ajutoare umanitare. Este vorba de ”AstraZeneka”, ”Pfizer” și ”Sinopharm”.

NTV Moldova

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).