Marcați
Vor plafona prețurile pentru carburanți
18.03.2021, 16:15
Prețurile pentru carburanți vor fi plafonate din nou de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost aprobat astăzi de către deputați în prima lectură. Documentul are scopul de a nu admite discrepanțe dintre evoluțiile de pe piața internă și bursele internaționale.

Potrivit autorului inițiativei, deputatul Alexandr Oleinic, necesitatea revizuirii actelor normative a apărut în urma scumpirilor galopante din ultima vreme a carburanților.

Alexandr Oleinic, deputat independent: „Prin această inițiativă, se propune metoda de plafonare a prețurilor în baza unei metodologii de calculare și aplicarea a prețurilor la produse petroliere, elaborată, aprobată și supravegheată de către ANRE, luând ca bază cotațiile burselor internaționale Plats, fapt care ar asigura corelarea exactă a tendințelor bursiere și a prețurilor finale interne, achitate de către consumatori”.

Pe parcursul ultimelor trei luni, un litru de benzină s-a scumpit cu aproape patru lei sau cu 25 la sută. O evoluție similară a înregistrat preţul motorinei. În cazul gazului lichefiat, ritmul de creştere al preţurilor este şi mai mare - de aproape 28 la sută.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).