Marcați
Predispoziție pentru reinfectare
18.03.2021, 15:17
Oamenii cu vârsta de peste 65 de ani sunt mai predispuși la reinfectare cu noul coronavirus. O arată datele dintr-un studiu publicat de revista medicală ”The Lancet”. Acesta a fost realizat de cercetătorii din Danemarca și a arătat că, în cazul adulților care s-au tratat de COVID-19, protecția este de doar 47,1 la sută, în timp ce oamenii mai tineri au un grad de rezistență de 80 la sută.

Potrivit portalului ”Bloomberg”, oamenii de știință au determinat riscul reinfectării prin examinarea rezultatelor testelor de laborator repetate. De la începutul lunii septembrie 2020 până la sfârșitul lunii decembrie, ei au analizat rezultatele a peste patru milioane de oameni și au constatat că, dintre aceștia, 0,65 la sută s-au reinfectat.

În context, specialiștii le recomandă, inclusiv oamenilor în etate, să nu se bazeze pe imunitate și să se vaccineze, pentru a opri răspândirea infecției.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).