Marcați
Găgăuzia își extinde legăturile de cooperare cu regiunile din Federația Rusă
15.07.2016, 15:25
Autoritățile regiunilor Găgăuzia și Sverdlovsk au semnat, în cadrul celei de-a VII-a ediții a expoziției internaționale INNOPROM-2016, un protocol de restabilire a relațiilor de cooperare în domeniile economic, științifico-tehnologic, sfera culturală, educație și sănătate. Potrivit lui Evgheni Kuiașev, regiunea Sverdlovsk este interesată de cooperarea pe un spectru larg de direcții. Una dintre acestea este sectorul agro-industrial. Prioritate în acest sens o au exporturile de fructe și legume spre Ural.

”Bineînțeles, una dintre prioritățile colaborării noastre ține de segmentul agro-industrial, întrucât potențialul nostru poate întrece așteptările. Cred că, în urma întrevederii noastre, vom crea un grup de lucru, care va trasa o perspectivă a colaborării noastre și va pregăti un plan de acțiuni comun”, a declarat gubernatorul regiunii Sverdlovsk, Evghenii Kuibîșev.

La rândul său, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a menționat posibilitatea majorării exporturilor de vinuri și de produse alimentare din autonomie spre regiunea Sverdlovsk.

”Suntem interesați de cele menționate, și anume, de conlucrarea în sectorul agricol. Cu siguranță, cunoașteți că vinurile noastre sunt dintre cele mai bune și noi ne-am dori ca produsele noastre să ocupe un loc de frunte pe rafturile magazinelor din Ekaterinburg”, a menționat Irina Vlah.

Găgăuzia și regiunea Sverdlovsk sunt dispuse să implementeze proiecte investiționale comune. Cel mai probabil, acordul de cooperare dintre cele două regiuni urmează a fi semnat în cadrul celui de-al doilea forum, care va avea loc în regiunea găgăuză, în luna noiembrie a acestui an. În 2015, volumul schimburilor comerciale între regiunea Sverdlovsk și Republica Moldova a ajuns la 1,1 milioane de dolari.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).