Marcați
Economia intră în recesiune
10.03.2021, 17:46
Economia moldoveneasacă va intra în recesiune în acest an. Această prognoză sumbră se regăsește într-un editorial semnat de economistul Roman Chirca. El a explicat că lipsa unui Guvern cu drepturi depline şi aprofundarea crizei politice, practic, au redus tendinţa de revenire economică, prefigurată la finele anului trecut. În aceste condiţii, va fi foarte greu de oprit declinul şi de recuperat pierderile, avertizează economistul.

Roman Chirca atrage atenţia că, în lipsa unui Guvern viabil, mai mulţi agenţi economici vor fi tentaţi să opereze majorări de preţuri nejustificate. Drept exemplu sunt recentele scumpiri ale carburanţilor.

”La toată lista imensă de probleme pandemice, economice, politice și, nu în ultimul rând, a stării psihoemoționale a societății se poate adăuga lipsa unei administrații executive centrale, cu deplin mandat de funcționalitate. /.../ Incapacitatea politicienilor de a identifica o foaie de parcurs pentru perioada dificilă prin care trecem deja contribuie la aprofundarea fenomenelor de recesiune, de destabilizare a administrației publice și degradare a societății", susţine economistul.

El consideră că doar un Guvern cu împuterniciri depline va putea gestiona criza pandemică, să asigure funcționalitatea structurilor statului, să poarte negocieri cu partenerii de dezvoltare şi să identifice surse pentru menținerea pe linia de plutire a sectorului finanțelor publice.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).