Marcați
”Sputnik V” va fi produs în Italia
9.03.2021, 16:04
Vaccinul rusesc “Sputnik V” va fi produs în Uniunea Europeană. Un acord în acest sens a fost semnat de o companie din regiunea Milano, Italia, şi Fondul suveran al Rusiei, responsabil de producerea şi promovarea la nivel mondial a preparatului de imunizare, transmite Agerpres, cu referire la Bloomerg.

Acordul cu Italia este primul care vizează producția în Europa a vaccinului “Sputnik V”. Potrivit estimărilor autorităților de la Moscova, procesul ar putea demara în luna iunie. Calendarul va depinde însă de obținerea aprobărilor necesare din partea organismelor italiene de reglementare.

”Sunt multe regiuni din Italia, entuziasmate de ideea de a primi vaccinul ”Sputnik”, pe care vor, de asemenea, să-l producă. Avem un parteneriat în Germania, dar discutăm cu mai multe companii franceze”, a declarat, duminică, directorul Fondului suveran al Rusiei, Kiril Dmitriev.

Până acum, două state din Uniunea Europeană au achiziționat vaccinul rusesc. Este vorba de Ungaria şi Slovacia. Săptămâna trecută, Agenția Europeană a Medicamentului a anunţat despre inițierea procedurii de evaluare a preparatului rusesc, în eventualitatea unei aprobări la nivelul întregii comunități. După acest anunț, autoritățile ruse au exprimat disponibilitatea de a furniza preparatul pentru 50 de milioane de europeni, începând cu luna iunie.

“Sputnik V” a fost înregistrat şi în ţara noastră. Anterior, fostul șef al statului, Igor Dodon, a anunţat că a ajuns la o înţelegere cu autorităţile ruse privind livrarea în ţara noastră a câteva sute de mii de doze ale acestui preparat.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).