Marcați
Sputnik V este cel mai eficient vaccin anti-COVID, spun oamenii de știință din Suedia
9.03.2021, 10:32
Oamenii de știință ai Universității “Umea” din Suedia au constatat că serul rusesc Sputnik V este mai efectiv decât celelalte vaccinuri anti-COVID. Despre aceasta se arată într-un articol publicat în prestigioasa revistă științifică PNAS.

Cercetătorii din Suedia, împreună cu un grup de oameni de știință din Germania și Olanda, au ajuns la concluzia că vaccinurile “pe bază de vectori”, precum este Johnson și Johnson și Sputnik V, pot fi mai bune decât altele. Acestea pătrund în celulele corpului uman, folosind așa-numitul „vector adenoviral” ca “purtător” pentru a transporta materialul genetic al altui virus. Odată ajuns în celulă, se începe procesul de creare a anticorpilor împotriva virusului dăunător.

Profesorul Universității “Umea” Niklas Arnberg a precizat că Sputnik V, la rândul său, este mai eficient decât Johnson și Johnson, deoarece include două doze de imunizare. “Acest lucru duce probabil la faptul că Sputnik V oferă o protecție mai bună decât Johnson și Johnson după cele două doze”, a spus profesorul.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).