Marcați
Sprijin financiar pentru zootehnie
1.03.2021, 17:00
Ministerul Agriculturii va achita în acest an, în premieră, subvenţii pe cap de animal domestic. Sprijinul financiar este destinat dezvoltării sectorului zootehnic, iar prima etapă de colectare a cererilor se va defăşura în perioada 1 aprilie - 4 iunie. Fermierii urmează să depună pachetul de documente la Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură.

Potrivit regulamentului de finanţare, aprobat de Guvernul Chicu în 18 noiembrie 2020, banii vor fi oferiţi pentru trei categorii de animale. În primul caz este vorba de susţinerea fermelor de bovine.

Pentru fiecare animal crescut, atât pentru lapte, cât şi pentru carne, vor fi oferite 7.000 de lei, iar pentru un vițel mai mare de un an - 5.000 de lei. Crescătorii de ovine vor primi pentru fiecare oaie de rasă, crescută pentru carne şi lapte, dar şi pentru lână, câte 500 de lei. Pentru mioare de peste un an subvenția va ajunge la 300 de lei. Aceeași schemă va fi utilizată în cazul caprelor.

Pentru cei care înființează ferme de prăsilă subvențiile vor fi mai mari cu 50 la sută. Pentru a beneficia de subvenții, toate animalele pentru care sunt solicitați banii trebuie să fie asigurate și înscrise în registrul de stat. Fondul de subvenţionare în agricultură pentru acest an este de 1,1 miliarde de lei.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).