Marcați
Rusia are un nou vaccin antiCOVID
22.02.2021, 17:07
Federaţia Rusă a înregistrat un nou vaccin împotriva virusului COVID-19. Este vorba de ”CoviVak”, elaborat de Centrul de Cercetări ”M. P. Ciumakov” al Academiei de Ştiinţe a Rusiei. Anunţul a fost făcut de premierul Mihail Mişustin. Acesta este al treilea preparat antiCOVID-19, elaborat de oamenii savanții ruşi.

Noul preparat de imunizare a fost creat potrivit metodei clasice, adică pe baza virusurilori inactive, moarte.

Mihail Mişustin, prim-ministrul Federaţiei Ruse: „Deja la mijlocul lunii martie, primele 120 de mii de doze vor fi puse în circulaţie. În prezent, Rusia este singura ţară care are trei vaccinuri pentru profilaxia infecţiei de coronavirus”.

Testările clinice pe voluntari ale ”CoviVak” au demonstrat că 82 la sută au făcut anticorpi în a 28-a zi de la imunizare. De asemenea, persoanele vaccinate nu au făcut febră. Prin urmare, preparatul a fost numit ”vaccin uşor”. Rusia desfăşoară acum campania de imunizare cu două preparate proprii - ”Sputnik V” şi ”EpiVakCorona”.

NTV Moldova

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).