Marcați
Sprijin pentru antreprenori
18.02.2021, 15:35
125 de antreprenori au obținut, pe parcursul anului trecut, sprijin financiar în condiții facilitare pentru dezvoltarea afacerilor, în cadrul programului guvernamental ”Facilitate de creditare a tinerilor”. Finanțarea va continua şi în acest an, cu un buget de 80 de milioane de lei. Împrumuturile sunt oferite cu o rată anuală a dobânzii de de 4,35 la sută, în medie, cu patru puncte procentuale mai mică, în comparație cu ratele practicate de bănci.

De la începutul anului, 10 tineri au depus deja cereri pentru finanțarea afacerilor, în cadrul programului de stimulare lansat în anul 2019. De atunci, statul a ajutat 271 de afaceri.

În total, au fost acordate împrumuturi în sumă de peste 166 de milioane de lei pentru procurarea a 60 de seturi de echipamente utilizate în procesul de producere, 100 de tractoare şi 12 combine. Oamenii de afaceri au mai făcut investiţii în deschiderea a 11 depozite frigorifice, opt sisteme de irigare şi cinci sere.

La program pot participa oameni de afaceri cu vârsta între 18 și 35 de ani. Condiția principală este ca solicitantul să deţină, cel puţin, 75 la sută din afacere. Suma maximă a ajutorului oferit de stat este de 1,5 milioane de lei, bani acordaţi prin intermediul a 11 instituţii de creditare.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).