Marcați
Măsuri de promovare a exporturilor
11.02.2021, 14:22
Agenția Națională pentru Siguranţa Alimentelor şi Serviciul Veterinar Fitosanitar ”Rosselhoznadzor” din Federația Rusă au convenit asupra implementării unui mecanism de control operativ comun al materialului săditor destinat exporturilor în Federaţia Rusă. Acest lucru va permite excluderea blocajelor apărute ca urmare a crizei pandemice.

Conform înţelegerilor agreate, ANSA va inspecta pepinierele de material săditor în format de videoconferinţă, fapt ce le va permite şi partenerilor ruşi să asiste. De asemenea, inspectorii vor preleva probe pentru expertiză, iar în conformitate cu înţelegerile bilaterale acestea vor fi analizate atât în laboratoarele ANSA, cât şi în laboratoarele “Rosselhoznadzor”. În funcţie de rezultate, producătorii moldoveni de material săditor vor obține permisiunea de a exporta în Federația Rusă.

Potrivit ANSA, nouă pepiniere din Republica Moldova au stabilite parteneriate de export în Federația Rusă, iar în ultimii trei ani au livrat aproape 400 de mii de fire de viță-de-vie altoite și 950 de mii de puieți de pomi, baciferi și decorativi.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).