Marcați
Mai puține cazuri de COVID-19 în lume
10.02.2021, 18:30
Numărul cazurilor de COVID-19 scade, la nivel mondial, pentru a patra săptămână la rând, arată datele Organizației Mondiale a Sănătății. De asemenea, comparativ cu săptămâna precedentă a scăzut cu 88 de mii numărul deceselor provocate de acest virus. Autoritățile mai multor țări speră că vaccinarea va permite ieșirea din criza pandemică.

Conform datelor OMS, săptămâna trecută, în lume au fost raportate peste 3,1 milioane de cazuri de COVID-19. Asta a reprezentat o scădere de 17 la sută față de săptămâna precedentă și cel mai mic număr înregistrat din 26 octombrie 2020.

Dintre toate regiunile, Africa a raportat cea mai mare scădere - de 22 la sută.

Brazilia, Franța, Rusia și Regatul Unit au fost, de asemenea, printre țările care au atestat scăderea numărului contaminărilor, comparativ cu săptămâna precedentă.
De cealaltă parte, în Statele Unite a fost înregistrat cel mai mare număr de infectări. Totuși, autoritățile de la Washington atestă o scădere de 19 la sută în raport cu săptămânile precedente.

Conform datelor Universității ”Johns Hopkins”, până acum, în lume au fost confirmate aproape 107 milioane de cazuri de COVID-19 și peste 2,3 milioane de decese cauzate de virus.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).