Marcați
Noi proiecte de reabilitare a drumurilor
10.02.2021, 12:52
Administrația de Stat a Drumurilor a anunțat despre lansarea în acest an a proiectelor de reabilitare a aproape 82 de kilometri de drum. Este vorba de trasee ce traversează mai multe localități. Autoritățile discută acum cu antreprenorii despre inițierea lucrărilor. Valoarea acestora depășește jumătate de miliard de lei.

Cei 82 de kilometri de drum vor fi reparați în trei șantiere. Cel mai lung tronson, de 36,5 kilometri, parte a coridorului rutier 10, trece prin localitățile Chiștelnița şi Scorțeni din raionul Telenești, dar și prin Meșeni, Ignăței, Peciște, Pripiceni-Răzești, Pripiceni-Curchi și Trifești din raionul Rezina.

De asemenea, vor fi modernizați aproape 11 kilometri din coridorul 13.1, care traversează localităţile Pârlița și Alexeevca din raionul Ungheni, dar şi Milești din raionul Nisporeni. Valoarea ambelor proiecte este de aproape 450 de milioane de lei.

În acest an vor mai fi reabilitaţi peste 34 de kilometri din coridorului 16. Acesta este important pentru localitățile Pojăreni, Costești, Zâmbreni, Horești și Țipala din raionul Ialoveni. Realizarea lucrărilor va costa 80 de milioane de lei.

Administraţia de Stat a Drumurilor mai informează că sunt pe final lucrările de reabilitare a 12,5 kilometri de drum din coridorul 13.2, ce trece prin localităţi din raioanele Ungheni și Nisporeni.

De asemenea, au fost realizate peste 65 la sută din lucrările de reabilitare a unui tronson de 10 kilometri din raionul Călăraşi. Valoarea ambelor proiecte depășește 185 de milioane de lei.

Infrastructura este modernizată în cadrul proiectului de îmbunătăţire a drumurilor locale, finanţat de Banca Mondială. Pe lângă acest proiect, pe parcursul anului trecut a fost implementat programul guvernamental “Drumuri bune pentru toţi”, lansat la iniţiativa fostului preşedinte Igor Dodon. Recent, el a anunţat că fracţiunea PSRM va insista asupra continuării proiectelor de reabilitare a drumurilor locale.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).