Marcați
O nouă scumpire a carburanţilor
5.02.2021, 17:23
Nicio lună fără scumpirea carburanţilor. În timp ce şoferii abia au reușit să se acomodeze cu noile preţuri pentru produsele petroliere, o altă majorare este prognozată pentru următoarele săptămâni, anunță portalul ”Newsmaker”. Jurnaliştii fac referire la estimările directorului general al Agenţiei Naționale pentru Reglementare în Energetică, Veaceslav Untila.

Potrivit directorului general al ANRE, scumpirile vor fi generate de creşterea preţurilor de import pentru carburanţi. În final, un litru va costa, în medie, cu opt bani mai mult. Prin urmare, benzina Euro 95 va ajunge la 18 lei. Asta după ce, pe parcursul lunilor decembrie şi ianuarie, au avut loc trei majorări de prețuri. Ca urmare, prețul pentru un litru de benzină Euro 95 a crescut cu mai mult de doi lei, până la 17,75 lei.

În mai puţin de două luni, motorina s-a scumpit cu aproape 1,7 de lei şi este vândută cu 14,72 de lei pentru un litru.

Preţul gazului lichefiat a crescut cu 1,2 de lei, până la 10,12 de lei pentru un litru.

Într-un raport publicat vineri, 5 februarie, de Banca Naţională a Moldovei se menţionează că prețurile pentru combustibil vor înregistra o tendință ascendentă până în toamnă, când se vor stabiliza. Mai mulţi economişti prognozează însă că, după creșterea galopantă a preţurilor pentru carburanţi va urma o scumpire în lanţ, inclusiv a produselor alimentare.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).