Marcați
Germania a declarat că vaccinul "Sputnik V" a surprins cu adevărat Occidentul
4.02.2021, 16:21
Rusia a reușit să surprindă țările occidentale prin crearea vaccinului împotriva coronavirusului "Sputnik V", scrie ziarul german Die Welt.

Autorul articolului, Jacques Schuster, a spus că, în opinia sa, Rusia "a reușit să surprindă" Occidentul pentru prima dată din 1957, când întreaga lume a urmărit cum URSS-ul lansează în spațiul cosmic primului satelit artificial al Pământului.

"De atunci, Rusia nu putea să surprindă cu nimic Occidentul din punct de vedere tehnic. Doar vaccinul împotriva coronavirusului, care a intrat pe piață devreme, a arătat: Rusia este, probabil, mai mult decât "Volta Superioară cu rachete" (declarația lui Helmut Schmidt despre URSS – n. ed.)" – a scris jurnalistul.

De asemenea, Schuster a reamintit că publicația științifică autoritară The Lancet a confirmat eficiența foarte ridicată a vaccinului "Sputnik V", ceea ce justifică decizia guvernului rus de a începe utilizarea preparatului înainte să fie publicate datele finale.

După cum precizează "Tsargrad", revista The Lancet a publicat rezultatele celei de-a treia faze a studiilor clinice asupra vaccinului anti-COVID-19 "Sputnik V" pe 2 februarie. Experții au constatat că eficacitatea preparatului este extrem de ridicată – de 91,6%.

În luna august, Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia și produs împreună cu Fondul rus de investiții directe. Denumirea comercială a vaccinului "Gam-Covid-Vac" este "Sputnik V". Preparatul este creat pe platforma vectorilor adenovirali umani și implică introducerea a două componente la un interval de trei săptămâni. Principalele avantaje sunt eficiența și lipsa urmărilor negative pe termen lung. Preparatele pe bază de adenovirus uman sunt utilizate pe scară largă de mai bine de 50 de ani.

În prezent, vaccinul "Sputnik V" este înregistrat în Rusia, Belarus, Argentina, Bolivia, Serbia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay, Turkmenistan, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Iran, Republica Guineea și Tunisia.

Anterior, radio Sputnik a raportat că Republica Federală Germania a analizat perspectivele utilizării vaccinului "Sputnik V" în UE.

sputnik.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).