Marcați
Proiecte investiționale în Capitală
3.02.2021, 16:48
Mai multe proiecte de infrastructură vor fi implementate în Capitală în baza parteneriatelor public-private. Autoritățile municipale au inițiat deja licitații privind elaborarea studiilor de fezabilitate pentru primele patru proiecte. Este vorba de reconstrucția pasajului subteran din intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt cu strada Ismail și renovarea terenului de sport al Liceului cu profil sportiv numărul 2 din sectorul Ciocana. Un alt proiect se referă la sporirea eficienței energetice, prin modernizarea sistemul de iluminat.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor la licitații este 19 februarie. Șeful Direcției Generale Economie, Comerț și Turism, Roman Vitiuc, a declarat că studiile de fezabilitate vor fi elaborate în termen de până la două luni.

Roman Vitiuc, șeful Direcției Generale Economie, Comerț și Turism: „După ce obținem studiile respective, în care va fi oferită informația concludentă cu privire la beneficiile care pot fi obținute din implementarea parteneriatelor respective, partajării riscurilor dintre partenerul public și partenerul privat și inclusiv cu privire la modalitatea în care urmează a fi executat contractul și selectat nemijlocit partenerul privat, atunci se va parcurge la următoarea etapă. (MUSCA) După ce avem avizul necesar, demarăm concursul nemijlocit de selectare a partenerului privat, în funcție de soluția care ne este propusă prin studiul de fezabilitate”.

Autoritățile municipale planifică să realizeze studii de fezabilitate pentru alte două proiecte ce țin de deșeurile menajere și groapa de gunoi de la Țânțăreni, a mai spus șeful Direcției Generale Economie, Comerț și Turism, Roman Vitiuc.

Roman Vitiuc, șeful Direcției Generale Economie, Comerț și Turism: „Este vorba despre sortarea deșeurilor, la fel, un proiect care este preconizat de a fi implementat de către municipalitate prin intermediul parteneriatului public-privat. Acolo este un studiu de fezabilitate întocmit în perioada precedentă, însă noi trebuie să mergem pe reactualizarea situației, reieșind din situația actuală și, plus, la fel, este vorba despre extragerea biogazului. Este un proiect mai ambițios, dar care ține inclusiv de situația de la Țânțăreni”.

În acest an, în Capitală vor fi lansate și lucrări de reparație a curților de bloc. În acest scop sunt prevăzute peste 100 de milioane de lei, bani colectați din taxele locale. Pentru lucrările de reparație a podului de pe strada Mihai Viteazul și reabilitarea mai multor străzi și trotuare sunt alocate peste 300 de milioane de lei. În același timp, proiectele investiționale din cele cinci sectoare vor costa 113 milioane de lei, iar proiectele din suburbii vor fi finanțate cu peste 100 de milioane de lei.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).