Marcați
”Sputnik V” a ajuns în Ungaria
2.02.2021, 17:01
Vaccinul rusesc ”Sputnik V” a ajuns în Uniunea Europeană. Primul lot de preparate anticoronavirus a fost deja livrat în Ungaria. Anunţul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe de la Budapesta, Peter Szijjarto, pe o reţea de o socializare. În total, ungurii au convenit cu rușii asupra livrării a trei loturi de vaccin, a precizat Szijjarto, citat de publicaţia ”Vedomosti”.

Până acum, “Sputnik V” a fost autorizat în 16 state, iar către mijlocul lunii februarie numărul lor ar putea ajunge la 25, a anunţat Fondul Rusesc de Investiţii Directe, care a finanţat elaborarea preparatului de imunizare.

De asemenea, pentru luna martie este aşteptată autorizarea vaccinului în una dintre cele mai populate ţări din lume – India. Tocmai în această ţară urmează să fie produsă cea mai mare cantitate de “Sputnik V”.

Și instituția responsabilă de autorizarea medicamentelor în Uniunea Europeană examinează cererea producătorului rus privind livrarea preparatului de imunizare la nivelul întregii comunităţi.

Republica Moldova, de asemenea, ar putea primi în curând un lot important de vaccin din Federaţia Rusă. Președintele PSRM, Igor Dodon, a anunţat că a discutat despre asta, la Moscova, cu adjunctul șefului Administrației președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).