Marcați
S-au infectat după vaccinare
1.02.2021, 16:00
Un oficial român s-a infectat cu virusul COVID-19 la doar câteva zile după ce a fost vaccinat. Este vorba despre șefa Direcției Sănătate Publică a Județului Dolj, Valeria Andreescu. Cu o zi înainte de acest caz, doi congresmani americani s-au infectat cu noul coronavirus, tot după vaccinarei.

Potrivit presei americane, congresmanul democrat Stephen Lynch a fost testat pozitiv, deși i-au fost administrate cele două doze ale vaccinului ”Pfizer”. ”Washington Post” anunță că politicianul de 65 de ani nu prezintă simptome severe ale bolii și se simte bine. Cât despre colega acestuia, Lori Trahan, jurnaliștii notează că și ea s-a infectat după ce i-a fost administrat preparatul care trebuia să o protejeze.

Aceste două cazuri sunt urmate de o altă informație din România. Medicul Valeria Andreescu, șefa Direcției Sănătate Publică a județului Dolj, s-a infectat cu virusul COVID-19 la patru zile de la administrarea celei de-a doua doză a vaccinului.

Potrivit postului ”Antena 3”, și soțul Valeriei Andreescu s-a infectat, chiar dacă a fost imunizat: „În acest moment, Valeria Andreescu și soțul său se află în izolare. Vom vedea ce se va întâmpla după ce cei doi vor avea testele negative, dacă vor fi nevoiți să repete tot procesul de vaccinare sau doar vor repeta a doua doză”.

Specialiştii Ministerului Sănătăţii al României anunță că astfel de cazuri ar putea să se repete, întrucât efectul maxim al vaccinului ar veni după șapte zile de la administrarea celei de-a doua doză. Acest lucru nu poate fi interpretat drept un eșec al vaccinării, se arată în comunicatul Guvernului României.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).