Marcați
Subvenții pentru cei afectați de pandemie
29.01.2021, 12:53
Antreprenorii afectați de criza provocată de pandemie pot solicita subvenționarea dobânzilor pentru creditele contractate în perioada 1 mai - 31 decembrie 2020. Pentru a-și recupera banii plătiți drept dobândă, ei trebuie să depună cereri la Ministerul Finanțelor. De astfel de sprijin pot beneficia inclusiv cei care au împrumutat bani de la companiile nebancare.

Inițiativa de a subvenționa dobânzile pentru creditele pe care le-au contractat agenții economici afectați de pandemia COVID-19 a fost lansată anul trecut de președintele de atunci, Igor Dodon.

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, 13.04.2020: „Volumul total al fondului de remunerare a muncii pe întreprindere, pe agent economic, pentru trei luni, în caz dacă vor lua credit agenții economici, fie pentru achitarea salariilor - de ce am luat fondul pentru remunerarea muncii - fie pentru mijloace circulare, dobânzile vor fi acoperire de către bugetul de stat. Este vorba de dobânzile la creditele bancare pentru perioada următoare, până la sfârșitul acestui an, până pe data de 31 decembrie 2020”.

Ulterior, Igor Dodon a lansat inițiativa de a extinde volumul împrumuturilor subvenționate de la trei până la sașe fonduri de salarizare. Potrivit regulamentului, rata maximă a dobânzii anuale ce urmează a fi subvenționată de stat este de 8,76 la sută, pentru împrumuturile în lei, și de 4,4 la sută, pentru cele în valută. De asemenea, proiectul presupune revizuirea condițiilor în baza cărora agenții economici pot participa la Programul de Rambursare a TVA.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).