Marcați
Vor trebui să argumenteze scumpirile
28.01.2021, 17:44
Scumpirea accelerată a produsele petroliere va fi subiectul unor audieri în Parlament. Comisia Economie, Buget şi Finanţe a decis astăzi să-i invite pe reprezentanții rețelelor de benzinării, pentru a le asculta argumentele. Asta după ce, doar pe parcursul lunilor decembrie şi ianuarie, au avut loc trei majorări de prețuri.

La audieri vor fi invitaţi şi reprezentanţii Consiliului Concurenţei, care vor trebui să examineze justețea scumpirilor, pentru a exclude eventuale înţelegeri de cartel. De asemenea, angajaţii Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică vor trebui să explice corectitudinea formării preţurilor.

Petru Burduja, deputat PSRM: „Comisia decide de a efectua dezbateri pe platforma comisiei, pentru miercurea viitoare, şi a invita reprezentanţii pieţei, reprezentanţii tuturor organismelor regulatorii din domeniu”.

În baza concluziilor formulate în urma audierilor, deputaţii vor decide asupra unei anchete privind legalitatea majorării preţurilor, dar şi modificării legislației, pentru a elimina eventualele abuzuri din partea operatorilor de pe piaţa carburanţilor.

Ultimele scumpiri s-au produs la mijlocul lunii ianuarie. Ca urmare, prețul pentru un litru de benzină Euro 95 a crescut cu mai mult de doi lei, până la 17,75 lei. În mai puţin de două luni, motorina s-a scumpit cu aproape 1,7 de lei şi este vândută cu 14,72 de lei pentru un litru. Preţul gazului lichefiat a crescut cu 1,2 de lei, până la 10,12 de lei pentru un litru.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).