Marcați
Soarta datoriei Transnistriei pentru gaze
25.12.2020, 12:23
”Moldovagaz” nu va achita datoria de aproximativ șapte miliarde de dolari, acumulată de regiunea transnistreană pentru gazele naturale livrate de ”Gazprom”. La un acord în acest sens au ajuns compania din țara noastră și gigantul rus. Restanța părții din stânga Nistrului urmează să fie stinsă de administrația de la Tiraspol, a declarat președintele Consiliului de Administrație al ”Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Formula de divizare a datoriilor, agreată cu ”Gazprom”, a fost aprobată în cadrul unei ședințe a Consiliului Acționarilor a ”Moldovagaz”, a declarat președintele Consiliului de Administrație al companiei, Vadim Ceban.

Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație a ”Moldovagaz”: „ ”Gazprom” a căzut de acord că datoria transnistreană urmează a fi divizată și urmează a fi preluată de către cei care au acumulat-o. Acest lucru este important. De aceea, noi n-am stat pe loc, noi înțelegem aceste lucruri și înțelegem că este presiune asupra companiei”.

Cât privește contractul de livrare a gazelor naturale în țara noastră în anul viitor, acesta va fi semnat până în data de 31 decembrie, s-a arătat convins președintele Consiliului de Administrație al ”Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație a ”Moldovagaz”: „Capacitățile anuale sunt bronate pentru noi. Deci deja Ucraina știe că trebuie să ne dea gaz. Avem 149 media anuală. Astăzi, decembrie, achităm 114. De fapt, prognoza mea, pot să v-o spun deja, că o să avem plus încă maximum 10 - cel mai mic preț o să fie din regiune.

Țara noastră importă anual aproximativ 2,9 miliarde de metri cubi de gaze naturale, iar consumul de vârf este înregistrat în perioada rece a anului.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).