Marcați
Ajutor pentru mii de fermieri
24.12.2020, 18:11
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a încheiat plata compensațiilor pentru pierderile înregistrate de fermierii care au semănat porumb. De sprijin financiar au beneficiat peste 3.000 de producători. Banii au fost alocaţi din contul ajutorului de 60 milioane de lei, oferit de Guvernul Federației Ruse.

Ajutorul financiar a fost achitat pentru fiecare hectar, în funcţie de suprafaţa semănată cu porumb, a precizat adjunctul directorului Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Petru Tâmbur.

Petru Tâmbur, directorul adjunct al AIPA: „AIPA a recepționat 3.230 de cereri, acordarea ajutorului financiar pentru compensarea parțială a prejudiciului cauzat de secetă pentru anul 2020 și anume la cultura porumbului. Până la moment, toate sumele sunt autorizate și transmise către trezoreria de stat. În limita surselor alocate per hectar va fi 266 de lei”.

Cele mai multe cereri de plată a compensațiilor au fost depuse de agricultorii din raioanele Cahul, Căuşeni, Orhei, Floreşti şi Cimişlia. Federația Rusă a oferit țării noastre ajutorul financiar ca urmare a înţelegerilor la care au ajuns liderii Igor Dodon şi Vladimir Putin. Anterior, Guvernul a alocat din bugetul de stat 324 milioane de lei pentru plata ajutorului financiar pentru acoperirea pierderilor suportate de fermierii care au semănat cereale din prima grupă, inclusiv grâu. Pe lângă compensaţii, ei au primit în acest an subvenţii de aproape un miliard de lei. Pentru anul viitor, fondul de subvenţionare a fost stabilit în mărime de 1,1 miliarde de lei.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).