Marcați
30 de milioane de doze de vaccin ”Sputnik V”
24.12.2020, 17:40
Aproximativ 30 de milioane de doze de vaccin ”Sputnik V” împotriva virusului COVID-19 vor fi produse până în iulie 2021. Anunțul a fost făcut de ministrul Industriei și Comerțului al Federației Ruse, Denis Manturov, într-un interviu pentru postul de televiziune RBK. Preparatul este dezvoltat de Institutul de Cercetare în Domeniul Epidemiologiei și Microbiologiei ”Gamaleia”.

Potrivit ministrului Industriei și Comerțului, Denis Manturov, până la sfârșitul acestui an vor fi produse peste 2,5 milioane de doze de vaccin, iar până în primăvara anului viitor capacitățile de producere vor crește treptat.

Denis Manturov, ministrul Industriei și Comerțului al Federației Ruse: “În curând, se va alătura și ”R-Pharm” și ”Binnopharm”. Acestea vor produce o cantitate mai mare, prin introducerea echipamentelor tehnologice suplimentare. Și institutul ”Gamaleia”, la fel, va utiliza echipament suplimentar. Acești doi factori ne fac să credem că acele planificări inițiale ale întreprinderii, din noiembrie, s-au format mai rapid”.

Rusia a început vaccinarea în masă a populației împotriva virusului COVID-19 la începutul lunii decembrie. Ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, a anunțat că preparatul a fost livrat în toate regiunile. În total, este planificată imunizarea a 60 la sută din populația adultă.

Anterior, autoritățile Rusiei au anunțat că Institutul de Cercetare în Domeniul Epidemiologiei și Microbiologiei ”Gamaleia” a semnat un memorandum de cooperare cu dezvoltatorul britanic ”AstraZeneca”. Cele două instituții vor să combine preparatele, pentru a le spori eficacitatea. Testele clinice ar putea începe până la sfârșitul anului.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a exprimat speranța că memorandumul de cooperare semnat între cele două institute va permite unificarea eforturilor pentru identificarea unui antidot cât mai eficient.

Vaccinul dezvoltat de ”AstraZeneca” împreună cu Universitatea Oxford are o eficacitate de 70,4 la sută, în timp ce preparatul rus, ”Sputnik V”, are o eficiență de peste 90 la sută. Reprezentanții celor două institute au mai anunțat că au ajuns la o înțelegere privind efectuarea testelor clinice de combinare, în care elementul de bază va fi ”Sputnik V”.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).