Marcați
1,16 milioane de găini sacrificate în Japonia
24.12.2020, 13:19
Peste un milion de găini vor fi sacrificate, de astăzi, la o fermă din Japonia. Asta după ce a fost descoperit un focar de gripă aviară. Anunțul a fost făcut de autoritățile nipone, care au precizat că în proces va fi implicată şi armata.

Guvernatorul regiunii nipone, afectată de gripa aviară, i-a solicitat Ministerului Apărării să trimită soldaţi pentru a ajuta la sacrificarea celor 1,16 milioane de găini şi la îngroparea lor în oraşul Isumi, situat la 80 de kilometri de capitala Tokyo. Este prima operațiune de acest fel, desfășurată în estul Japoniei în acest sezon. Muncitorii de la fermă au descoperit, miercuri, aproximativ 220 de găini moarte şi au raportat despre asta la administraţia locală.

Acesta este cel de-al 32-lea focar de gripă aviară din Japonia în ultimele luni. Până acum, autoritățile au ordonat sacrificarea a peste 4,6 milioane de găini. Cel mai recent focar a afectat 13 prefecturi, potrivit Ministerului Agriculturii, Silviculturii şi Pescuitului al Japoniei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).