Marcați
Rusia a îndemnat UE și România să renunțe la politica dublelor standarde și să nu se implice în treburile interne ale Republicii Moldova
23.12.2020, 15:42
Rusia a îndemnat Uniunea Europeană să renunțe la politica dublelor standarde și să nu se implice în treburile interne ale Republicii Moldova. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a precizat că ultimele declarații ale oficialilor UE și a celor de la București cu privire la documentele votate de Parlamentul de la Chișinău, sunt destul de critice și cu elemente de șantaj.

„Inițial, reprezentatul UE a acuzat deputații din Moldova că inițiativele legislative au fost votate în grabă și netransparent, cu susținerea unor persoane corupte. Ulterior, activitatea deputaților a fost criticată de către reprezentatul UE la Chișinău, care a făcut o legătură cu ajutorul financiar pentru Republica Moldova”, a menționat Zaharova.

Reprezentatul oficial al Ministerului rus de Externe s-a referit și la declarațiile autorităților române: “Ei spun că legile votate de parlamentul de la Chișinău influențează negativ dezvoltarea și stabilitatea financiară a țării”. În context, Zaharova a amintit că acum trei ani, când limba rusă a fost marginalizată, iar buletinele de știri și emisiunile analitice rusești au fost interzise, UE și România nici nu au pomenit de discriminare.

Diplomatul rus a precizat că deciziile luate de Parlamentul Republicii Moldova au un rol important pentru politica internă a țării.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).