Marcați
Calea Ferată din Moldova și cea din Rusia intenționează să-și extindă cooperarea
11.07.2016, 10:14
Anunțul a fost făcut în timpul unei întrevederi susținute de directorul general al ÎS „Calea Ferată din Moldova” Iurie Topala cu șeful Căilor Ferate din Rusia Oleg Beloziorov, în cadrul participării la cea de-a 88-a Adunare Generală a membrilor Uniunii Internaționale a Căilor Ferate (UIC) de la Roma.

Părțile au discutat posibilitatea impulsionării cooperării între întreprinderile din ambele țări, precum și perspectivele majorării tranzitului de mărfuri prin Moldova.

În ansamblu, în cadrul reuniunii UIC a fost discutată activitatea căilor ferate ale țărilor membre ale UIC, a fost examinat Raportul Platformei pentru Standardizare, standardele internaționale feroviare în vigoare, a fost analizat Memorandumul de Cooperare a UIC cu Organizația pentru Cooperare a Căilor Ferate, Programul de lucru pentru anii 2016 – 2020. De asemenea, participanții la Adunare au discutat soluțiile de modernizare a căilor ferate din țările membre ale organizației.

Următoarea reuniune a UIC va avea loc la 1 decembrie în Rusia.

NOI.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).