Marcați
Fabrică decorată cu ”Ordinul Republicii”
22.12.2020, 15:55
Președintele în exercițiu al țării, Igor Dodon, a decorat cu cea mai înaltă distincție în stat - ”Ordinul Republicii” - o întreprindere de producere a sucurilor și conservelor. Fabrica își desfășoară activitatea în raionul Orhei și este lider național în această industrie. Ordinul a fost decorat pentru contribuție la modernizare și la promovarea produselor autohtone în străinătate.

Decizia de a-i decerna întreprinderii de la Orhei ”Ordinul Republicii” a fost înmânată personal de către președintele în exercițiu Igor Dodon.

Igor Dodon, președintele în exercițiu al Republicii Moldova: „Așa s-a primit că, până acum, nu am avut timp să vin să vi-l înmânez, dar am decis că totuși, până la finalizarea mandatului, să vin eu personal să vă înmânez această distincție. În Republica Moldova nu sunt prea multe întreprinderi, care au o istorie atât de bogată ca întreprinderea dumneavoastră. 75 de ani, cum spunea conducătorul, directorul executiv, este viața unui om și mă bucur că și acum, în colectiv, aveți persoane care au câte 40 de ani vechime în muncă de activitate la întreprindere”.

Portofoliul companiei include aproximativ 200 de sortimente de produse exportate în peste 35 de țări. Capacitatea anuală de producere depășește 75 de milioane de litri de suc și nectar, peste patru milioane de conserve de fructe și legume și peste cinci milioane de borcane cu hrană pentru copii.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).