Marcați
Proiecte investiționale în 2021
21.12.2020, 17:24
Proiectul bugetului Capitalei pentru 2021 prevede mai multe investiții în proiecte de infrastructură, inclusiv în cele 18 suburbii. Este vorba de reparația mai multor străzi și trotuare, dar și de modernizarea zonelor verzi. De asemenea, vor fi reabilitate câteva școli și grădinițe, iar 23 de instituții sociale vor izolate termic.

Potrivit primarului general al Capitalei, Ion Ceban, pe parcursul acestei săptămâni vor continua dezbaterile și discuțiile privind proiectul bugetului municipal pentru 2021.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Așa cum s-au exprimat și experții în economie, în planificare strategică, dacă nu vom merge pe o nouă formulă de dezvoltare, pe implementarea proiectelor și aprobarea bugetului, riscăm ca orașul să moară și vom pierde orice șansă de a spera la o Capitală modernă. Toți cunosc acest lucru și atunci când consilierii vă spun că noi vrem, dar de fapt nu votează, ei de fapt vă mint. Mulți se gândesc la propriile interese și politici sau acțiuni cu care ar merge să-și câștige bunul”.

Potrivit documentului, pentru dezvoltarea infrastructurii în suburbii sunt prevăzute 85 de milioane de lei. Alte 30 de milioane vor fi valorificate de Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație pentru reparația drumurilor de acces. Modernizarea transportului public va costa peste 787 de milioane de lei, iar pentru reabilitarea drumurilor sunt prevăzute 541 de milioane de lei. Municipalitatea planifică să colecteze 100 de milioane de lei din taxe locale, iar banii vor fi redirecționați spre reparația curților blocurilor.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Orice trotuar, orice intervenție în curțile blocurilor, orice intervenție în parcuri, în zonele verzi, orice proiect cum ar fi modernizarea Stației de Epurare sau a deșeurilor solide, implică surse financiare și dacă nu vom avea altă abordare, nu vom avea nici proiecte, nici transport, nici curți de bloc, nici străzi și trotuare. Eu nu vreau și nici nu împart bugetul între oameni, sectoare sau suburbii, care dintre aceștia merită mai mult”.

Proiectul bugetului municipal pentru anul 2021 prevede venituri de 4,66 miliarde de lei, în creștere cu 6,8 la sută față de acest an. Cheltuielile vor ajunge la cinci miliarde 957 de milioane de lei și vor crește cu 27,8 la sută. Deficitul bugetar de un miliard 296 de milioane de lei urmează a fi acoperit din împrumuturi. Documentul va fi votat de consilierii municipali până la sfârșitul anului.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).