Marcați
Drum modern între sate
15.12.2020, 16:33
Un nou tronson de drum modernizat a fost dat în folosinţă. Este vorba de traseul cu lungimea de aproape nouă kilometri, ce asigură conexiunea între satele Izbişte, Cruglic şi Ohrincea din raionul Criuleni. Administraţia de Stat a Drumurilor a anunţat, într-un comunicat de presă, că recepția finală a avut loc doar după respectarea tuturor etapelor, inclusiv verificarea calității lucrărilor.

Pe lângă reabilitarea carosabilului, lucrările pe traseul dintre cele trei sate din raionul Criuleni au inclus reconstrucţia şanţurilor, construcţia a nouă podeţe şi a unui pod, dar şi amenajarea trotuarelor în intravilan. Valoarea totală a lucrărilor a depășit 63 de milioane de lei.

Recent, Administraţia de Stat a Drumurilor a anunţat şi despre finalizarea lucrărilor de construcţie a podului peste râul Răut, lângă satul Ştefăneşti din raionul Floreşti. Podul are lungimea de aproape 57 de metri, lăţimea de peste 12 metri şi asigură legătura dintre satele Caşunca și Prodăneşti. El este parte a traseului naţional G-52. Valoarea lucrărilor a ajuns la aproape 13 milioane de lei.

Până acum, în cadrul programului guvernamental “Drumuri bune pentru toţi” au fost reconstruiţi aproximativ 843 de kilometri de drumuri locale. În lucru mai sunt 64 de kilometri. Este vorba, în special, de drumuri pietruite. Programul are un buget de 1,125 miliarde de lei.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).