Marcați
În prag de 73 de milioane de contaminări
14.12.2020, 16:21
Germania introduce, din 16 decembrie, cele mai dure măsuri din istoria țării pentru stăvilirea pandemiei de coronavirus. Grădinițele, magazinele industriale și școlile vor fi închise, iar elevii vor studia de la distanță. Ucraina prelungește starea de urgență până la sfârșitul lunii februarie și introduce carantină din 8 până în 24 ianuarie. La nivel mondial, numărul cazurilor de COVID-19 se apropie de 73 de milioane, în timp ce 1,6 milioane de oameni au fost răpuși.

După ce închid magazinele industriale și instituțiile de învățământ, autoritățile Germaniei le vor permite oamenilor sărbătorirea Crăciunului doar în familie, în număr de până la nouă oameni. Prezența la biserică va fi permisă doar cu mască sanitară și cu respectarea distanței sociale. Potrivit cancelarului Angela Merkel, scopul autorităților este de a reduce incidența cazurilor de infectare până la 50 raportat la 100 de mii de oameni.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: „De miercuri, 16 decembrie, se închid magazinele în care sunt comercializate produse cu amănuntul. În cele care vor rămâne deschise vor putea fi procurate doar alimente și produse de primă necesitate. Ne vom preocupa și de faptul ca vânzarea produselor nealimentare să nu crească. Mai mult, vom interzice comercializarea produselor pirotehnice în ajun de Anul Nou”.

Din 8 ianuarie, în Ucraina vor fi închise cafenelele, restaurantele, barurile. Acestea vor putea face doar livrări la domiciliu. De asemenea, va fi sistată activitatea cinematografelor, teatrelor, sălilor de sport, centrelor comerciale, cu excepția celor în care sunt vândute produse alimentare, medicamente și detergenți. Nu vor fi permise evenimente publice, iar cu excepția grădinițelor vor fi închise toate instituțiile de învățământ.

În contextul pandemiei de COVID-19, Organizația Mondială a Sănătății avertizează că una din patru instituții de asistență medicală din lume nu dispune de servicii de aprovizionare cu apă. Acest lucru expune personalul sanitar și pacienții, notează digi24.ro. Raportul a fost realizat de OMS și UNICEF în baza datelor preluate din 165 de țări, potrivit cărora aproximativ 1,8 miliarde de oameni vizitează sau lucrează în unităţi sanitare ce nu dispun de servicii de aprovizionare cu apă.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).