Marcați
Boicot în Consiliul Municipal Chișinău
14.12.2020, 15:59
Mai mulți consilieri municipali blochează procesul de aprobare a proiectului privind publicitatea stradală. Anunțul a fost făcut de primarul general al Capitalei, Ion Ceban. El a precizat că regulamentul a fost elaborat și supus dezbaterilor încă la începutul acestui an, iar de atunci procesul bate pasul pe loc. În cazul în care proiectul nu va fi aprobat până la sfârșitul anului, panourile publicitare din oraș vor fi demontate, a avertizat edilul.

Potrivit primarului general Ion Ceban, la ultima ședință a Biroului Permanent al Consiliului municipal Chișinău, mai mulți aleși locali s-au opus aprobării noului regulament privind autorizarea publicității stradale.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Cu toții am încercat să ajungem la reguli agreabile de joc. Am avut consultări multiple și cu asociațiile de business, și cu cei care nemijlocit se ocupă de publicitatea stradală ca, până în ziua de astăzi, să nu avem niciun regulament aprobat. Menționez că, la ședința biroului permanent, săptămâna trecută, mai mulți consilieri au încercat să spună că trebuie blocat acest proces”.

Aleșii locali mai au la dispoziție câteva săptămâni, pentru a decide soarta noului regulament, a avertizat primarul general Ion Ceban.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Dacă continuați blocarea adoptării acestui regulament, noi avem până pe data de 31 decembrie, așa am convenit cu toată lumea, că sunt prelungite autorizațiile. Dacă, până pe data de 31 decembrie, nu vor fi instituite reguli clare, noi, de joc pe acest sector, atunci mergem și le dăm jos pe toate panourile, unul după altul. Mie îmi place orașul fără panouri, este frumos, este curat, în intersecții începi să înțelegi că mai vezi și altceva decât aceste panouri”.

Specialiștii spun că primul regulament privind amplasarea panourilor publicitare în Capitală, elaborat în anul 2007, nu mai corespunde realităților. De aceea, autoritățile municipale au elaborat un nou document. În baza acestuia, Capitala este împărțită în trei zone, inclusiv zona ultracentrală, în care publicitatea stradală va fi interzisă. Instalații de mici dimensiuni vor fi permise în zona restricționată, iar în zona lărgită va fi permisă instalarea tuturor tipurilor de panouri publicitare, a amintit primarul general Ion Ceban.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Vrem ca fațadele să arate mai bine, vrem ca publicitatea stradală să fie ordonată, să fie stilizată, să fie mai puțină, să nu fie în abundență pe străzile magistrale și centrale, să fie la limita de jos, minimă, în zona centrală a Chișinăului și, în perspectivă, să putem face licitații acestor locații, așa ca și în cazul gheretelor”.

Autoritățile Capitalei planifică să-i scutească de impozite și taxe locale pe agenții economici care își desfășoară activitatea în imobilele cu valoare istorică și investesc în renovarea acestora.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).