Marcați
PSRM: Cerem anularea impozitării coletelor mai scumpe de 100 de euro
11.12.2020, 11:19
Deputatul PSRM, Nichita Țurcan a înregistrat un amendament la proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor, prin care propune să fie anulată inițiativa Guvernului privind impozitarea coletelor cu valoare mai mare de 100 de euro, colete venite prin poștă cu produse cumpărate în magazinele online de peste hotare. Socialiștii vor insista să fie păstrat actualul plafon de 200 de euro pentru impozitarea acestui tip de colete.

Proiectul deputatului socialist mai prevede și inițiativa de a avea posibilitatea de a achita online TVA-ul și alte taxe vamale pentru produsele procurate online peste hotare cu o valoare de peste 200 de euro. Asta pentru a face mai confortabilă pentru cetățeni operațiunea de vămuire a produselor procurate în magazinele online peste hotare și a reduce "rândurile vii" la diferite instituții în perioada pandemică.

De precizat că plafonul pentru coletele trimise de persoane fizice de peste hotare, care este impozitat, rămâne de 300 de euro dacă acest pachet este transportat terestru, respectiv 430 de euro, dacă acest colet ajunge în țară pe cale aviatică ori maritimă.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).