Marcați
32 de milioane de lei pentru 13 gherete
9.12.2020, 18:01
Primăria Capitalei a obținut astăzi venituri de aproximativ 32 de milioane de lei. Este vorba de bani pentru dreptul de arendare a locurilor de comerț. Spațiile au fost oferite în cadrul celei de-a doua licitații cu strigare. Dintre cele 15 locuri expuse la concurs au fost adjudecate 13. Cea mai mare bătălie s-a dat pentru locurile de comerț în parcuri și pe străzile principale. Unii agenți economici au plătit peste 3,8 milioane de lei. Banii obținuți în urma concursului vor fi investiți în proiecte de infrastructură.

Cele 15 locuri pentru comerț licitate astăzi se află în scuarul de pe strada Melestiu, în parcul ”Valea Trandafirilor”, în parcul ”Mezon” și pe aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân, colț cu străzile Ion Domeniuc, Igor Vieru și Petru Zadnipru. Ele au fost oferite pentru o perioadă de cinci ani. Comisia pentru licitații a exclus din listă două spații, pentru că a fost depusă câte o singură ofertă. La prima licitație cu strigare, din 2 decembrie, Primăria Capitalei a obținut peste 20 de milioane de lei în urma vânzării a 11 locuri. Cea de-a treia licitație pentru obținerea dreptului de arendare a locurilor de amplasare a gheretelor va fi organizată în data de 15 ianuarie. Organizatorul concursului este Camera de Comerț și Industrie.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).