Marcați
Guvernul Chicu se întrunește azi în ședință: Pe ordinea de zi sunt Bugetul și Politica bugetar-fiscală
30.11.2020, 09:51
Guvernul se întrunește, în această seară, în ședință pentru a aproba proiectele bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului fondurilor asigurării de asistență medicală și Politica bugetar-fiscală. Premierul Ion Chicu a anunțat, după ședința cu președintele Igor Dodon, că cele patru documente vor fi remise imediat Parlamentului spre aprobare.

”Bugetul pentru anul viitor este un buget care reflectă situația actuală și vine să susțină ramurile prioritare. Cele mai mari majorări vor fi în medicină, atât sub aspect de remunerare a personalului medical, cât și pentru consolidarea bazei tehnico-materiale a sistemului medical. Doar majorarea salariilor cu 30% din 01 ianuarie 2021, cumulativ cu majorarea din 01 septembrie, va costa bugetul aproape 2 miliarde de lei. Este un efort al societății pentru a stimula și motiva medicii să rămână în țară și să ne salveze de la multe boli”, a declarat premierul.

De asemenea, bugetul vine cu majorări de salarii și pentru alte categorii de angajați din sectorul bugetar. Totodată, Guvernul nu a renunțat nici la investițiile în infrastructură.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).