Marcați
Unele sectoare îşi revin din criză
24.11.2020, 13:54
Unele sectoare ale economiei naționale demonstrează tendințe de depășire a crizei provocate de pandemia de coronavirus. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în luna septembrie a crescut, comparativ cu perioada similară a anului trecut, volumul vânzărilor cu amănuntul. În creștere este şi volumul lucrărilor în construcție. Recent, premierul Ion Chicu a anunţat că Guvernul nu planifică să introducă măsuri restrictive pentru economie, în contextul sporirii numărului infecțiilor cu virusul COVID-19.

În luna septembrie, volumul vânzărilor cu amănuntul a crescut cu 9,3 la sută, comparativ cu luna similară a anului trecut. Cel mai mult, cu circa 52 la sută, au crescut vânzările de aparate electrocasnice prin intermediul magazinelor specializate şi vânzările de echipamente informatice şi de telecomunicaţii – cu peste 46 la sută. Comerțul cu produse alimentare, băuturi şi produse din tutun a sporit cu aproape 14 la sută. În total, în perioada ianuarie-septembrie, vânzările cu amănuntul au înregistrat un avans cu 1,4 la sută, comparativ cu nouă luni ale anului trecut.

Biroul Naţional de Statistică indică o creştere, în ianuarie-septembrie, cu aproape patru la sută și a lucrărilor de construcţie. În total, a fost executat un volum de peste opt miliarde de lei. Cea mai mare cotă, de peste 46 la sută sau 3,7 miliarde de lei, le revine contrucţiilor inginereşti. În acest caz, este vorba de un spor cu aproape 14 la sută, comparativ cu ianuarie-septembrie 2019. Construcțiile de clădiri rezidenţiale au înregistrat o creștere cu peste cinci la sută şi s-au cifrat la 2,2 miliarde de lei.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).