Marcați
Donație pentru spitalele din țară
20.11.2020, 12:38
Un lot de echipament medical, necesar în lupta împotriva coronavirusului, a ajuns astăzi în țara noastră. Este vorba de 100 de concentratoare de oxigen pentru menținerea funcțiilor vitale ale pacienților. Dispozitivele au fost procurate de unitatea de coordonare a proiectelor în domeniul sănătăţii, cu sprijinul financiar al Fondului Global. Valoarea achiziției este de 1,2 milioane de lei.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, le-a mulțumit reprezentanților Fondului Global pentru sprijinul acordat țării noastre în lupta împotriva pandemiei.

Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: „Ele sunt acele dispozitive medicale esențiale pentru sistemul medical, atunci când abordăm starea de sănătate a pacienților. Ele erau necesare în toate condițiile, pentru că noi afecțiuni pulmonare nu avem, doar în pandemie, cu regret, dar în pandemie ele sunt esențiale, pentru că am zis că la o etapă precoce utilizarea concentratoarelor de oxigen poate preveni, în foarte multe cazuri, agravarea stării de sănătate a pacienților”.

Directorul unității de coordonare a proiectelor în domeniul sănătăţii, Nicolae Jelamschi, a specificat că acesta nu este singurul sprijin din partea Fondului Global pentru combaterea virusului COVID-19 în țara noastră.

Nicolae Jelamschi, directorul Unității de Coordonare, Implementare şi Monitorizare a Proiectelor: „Unitatea de Coordonare, Implementare și Monitorizare a Proiectelor în Domeniul Sănătății, care este recipientul principal al Fondului Global, din primele momente de epidemie COVID în Republica Moldova, a reacționat și a alocat pentru combaterea pandemiei mai mult de 20 de milioane de lei deja. Aceasta nu este ultima livrare în acest an. Vor mai fi câteva echipamente, livrări, dar ne-am concentrat pe teste, pe echipament de protecție și echipament medical”.

Lotul de echipament medical va fi distribuit spitalelor raionale și celor din municipiul Chișinău.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).