Marcați
Rusia ajută fermierii moldoveni
28.10.2020, 15:04
Fermierii moldoveni va beneficia de asistență financiară nerambursabilă din partea Rusiei. Comisia parlamentară Politică Externă și Integrare Europeană a aprobat avizul consultativ de inițiere a negocierilor și aprobare a semnării acordului cu partea rusă. Este vorba de cele 275 de milioane de ruble sau aproape 61 de milioane de lei, alocate prin decizia de săptămâna trecută a Guvernului Federației Ruse.

Banii oferiți de ruși vor fi utilizaţi pentru procurarea motorinei. Sprijinul a fost acordat în urma înțelegerii la care au ajuns administrațiile prezidențiale de la Moscova şi Chișinău.

În total, Federația Rusă s-a angajat să-i ofere țării noastre un ajutor de 500 de milioane de ruble sau aproape 111 milioane de lei pentru agricultorii care au avut de suferit în urma secetei severe din acest an.

Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova i-a transmis Ambasadei Republicii Moldova o scrisoare prin care informează despre aprobarea primei tranșe din sprijinul financiar.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).