Marcați
Propunerea de a anula taxa de drum, care va fi aplicată începând cu 01 ianuarie 2021, aparține președintelui Igor Dodon
23.09.2020, 21:21
Propunerea de a anula taxa de drum, care va fi aplicată începând cu 01 ianuarie 2021, aparține președintelui Igor Dodon. Șeful statului a declarat, în cadrul unei ediții speciale de la postul public de televiziune, că ideea a fost înaintată încă acum doi ani și a apărut în urma discuțiilor cu cetățenii.

”A apărut ideea să scoatem taxa rutieră, să vedem care ar fi calculul per litru de benzină și motorină și să includem acest impozit care e necesar pentru întreținerea drumurilor în accizul la benzină și motorină”, a spus Dodon.

Șeful statului a declarat că nu va urma o creștere excesivă a prețului la combustibil, ținând cont de situația de pe piața internațională. De asemenea, pentru anumite categorii de populație statul ar putea veni cu unele subvenții.
”În rest, dacă circuli mai mult, atunci plătești mai mult, dacă circuli mai puțin - plătești mai puțin. Cred că este o inițiativă bună. Am văzut că este salutată de către automobiliști”, a declarat președintele.

Propunerea de a anula taxa de drum se include în proiectul Politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021, elaborată de Guvern și supusă consultărilor cu mediul de afaceri.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).