Marcați
OMS: Vaccinul rusesc e sigur și eficient
22.09.2020, 17:56
Organizația Mondială a Sănătății apreciază eforturile Federației Ruse, depuse în direcția dezvoltării vaccinului împotriva noului coronavirus. Directorul regional pentru Europa al acestei structuri, Hans Henri Kluge, a anunțat că preparatul rusesc este sigur și eficient.

După discuția cu ministrul Sănătății al Federației Ruse, Mihail Murașko, reprezentantul OMS pentru Europa, Hans Kluge, a reiterat că este nevoie de solidarizarea țărilor în lupta împotriva pandemiei.

Hans Henri Kluge, directorul regional al OMS Europa: "Organizația Mondială a Sănătății apreciază foarte mult eforturile Rusiei în direcția dezvoltării vaccinului împotriva coronavirusului, și anume ”Sputnik V”. Vreau să-i mulțumesc Federației Ruse pentru pașii importanți spre crearea vaccinului, care este sigur și eficient".

În Rusia a început etapa a treia a fazei finale de testare a vaccinului ”Sputnik V”, la care participă 40 de mii de voluntari. Aceștia vor fi supravegheați timp de, cel puțin, jumătate de an. Totuși, cea mai mare parte a populației va fi vaccinată în următoarele 9-12 luni. Primii vor primi preparatul profesorii și medicii.

Anterior, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că un vaccin omologat împotriva virusului COVID-19 ar putea ajunge la noi în țară până la fârșitul acestui an. El a precizat că a discutat despre asta cu autoritățile de la Moscova și că este vorba de 150 de mii de doze. Potrivit ultimelor statistici, la nivel mondial, mai mult de 31,4 milioane de oameni au fost testați pozitiv la prezența infecției. Peste 230 de mii de cazuri au fost înregistrate doar în ultimele 24 de ore. În timp ce mai mult de 23,1 milioane de pacienți s-au tratat, peste 970 de mii au pierdut lupta pentru viață. Situația este rămâne gravă în Ucraina și România, unde în ultimele 24 de ore au fost testați pozitiv 2.884 de oameni și, respectiv, 1.059.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).