Marcați
Pandemia sărăcește agențiile de turism
21.09.2020, 13:05
Pandemia de coronavirus a provocat pierderi de 460 de miliarde de euro pentru turismul mondial. Numărul turiștilor s-a micșorat cu 400 de milioane sau cu 65 la sută, din cauza restricțiilor instituite de țări, notează digi.24, cu referire la datele Organizației Mondiale a Turismului. Cel mai sever declin a fost înregistrat în Asia, prima regiune care s-a confruntat cu virusul COVID-19.

Potrivit Organizației Mondiale a Turismului, în perioada ianuarie-iunie 2020, numărul turiștilor care au petrecut vacanța în Asia a scăzut cu 72 la sută, iar al celor care au ales Europa - cu 66 la sută. Africa şi Orientul Mijlociu au înregistrat o micșorare a contingentului turiștilor cu 57 la sută, iar America de Nord şi de Sud - cu 55 la sută. Cea mai gravă situație a fost înregistrată în luna mai, când numărul călătoriilor s-a redus cu 98 la sută.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat oficial că omenirea se confruntă cu pandemia de coronavirus în data de 11 martie. Potrivit ultimelor statistici, peste 31,1 milioane de oameni au fost testați pozitiv la prezența infecției, în timp ce mai mult de 22 milioane s-au tratat. Infecția a răpit 965 de mii de vieți.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).