Marcați
30 de milioane de contaminări
17.09.2020, 11:57
Numărul contaminărilor cu virusul COVID-19 a depășit pragul de 30 de milioane, la nivel mondial. Miercuri, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a declarat, într-un briefing de presă, că noul coronavirus a devenit amenințarea numărul unu la adresa securității în lume.

Potrivit secretarului general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, pentru a depăși pandemia, toate țările trebuie să acționeze în mod consolidat.

Antonio Guterres, secretar general al ONU: „COVID-19 este principala amenințare la adresa securității în lume. Este momentul când comunitatea internațională trebuie să se solidarizeze, pentru a înfrunta virusul. Cu siguranță, un vaccin nu poate pune capăt acestei crize, nu pe termen scurt. Trebuie să extindem masiv instrumentele noi și cele existente, care să poată răspunde la cazurile noi și să ofere tratamentul vital, pentru a suprima transmiterea și a salva vieți, în special, în următoarele 12 luni”.

Infecția cu noul coronavirus a făcut până acum 945 de mii de victime, iar 21,8 milioane de pacienți s-au tratat.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).