Marcați
Subvenții pentru oamenii de afaceri
16.09.2020, 18:08
Mai mulți oameni de afaceri vor putea beneficia de subvenții. Ministerul Economiei și Infrastructurii anunță modificări la Regulamentul privind subvenționarea creării locurilor de muncă. Între altele, se propune eliminarea limitei de vârstă pentru potențialii beneficiari de alocații și micșorarea limitei noilor locuri de muncă de la 100 la 50.

În urma modificărilor pe care Ministerul Economiei își propune să le introducă în regulament, de subvenții vor beneficia și agenții economici din domeniul turismului. Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituției, ministrul Sergiu Railean menționează că autoritățile își propun să încurajeze extinderea afacerilor și deschiderea noilor locuri de muncă prin noul mecanism de subvenționare.

De aceea, condițiile de eligibilitate au fost îmbunătățite. Sprijinul din partea statului prevede acordarea a câte 40 de mii de lei pentru fiecare loc de muncă. Ministerul a mai anunțat că primul beneficiar, care a creat 1.062 de locuri de muncă, a beneficiat de o subvenție de peste 42 de milioane de lei. Banii vor fi achitați în două tranșe. Prima, în sumă de 21,24 de milioane de lei, a și fost transferată.

În contextul crizei pandemice, Parlamentul a aprobat, la sfârșitul săptămânii trecute, și un pachet de măsuri pentru fermieri. Este vorba de subvenționarea dobânzilor pe care trebuie să le plătească pentru credite, indiferent de perioada în care au fost contractate. În același timp, 110 milioane de lei au fost alocate pentru subvenționarea din contul TVA a impozitului funciar și plăților fiscale aferente salariilor. De asemenea, urmează a fi instituit moratoriu asupra controalelor fiscale la agenții economici din domeniul agricol, până la sfârșitul acestui an.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).